Съвети за подготвяне на автомобила за зимата - Maxcar.bg

Съвети за подготвяне на автомобила за зимата – Maxcar.bg

Полезно

През зимата случаите на ПТП зачестяват, а причината за това се оказва неподготвените за метеорологичните условия автомобили. Тази тенденция се запазва и към днешна дата, което обаче не вещае нищо добро. Не бъдете част от статистиката – променете я. Уверете се, че акумулаторът е изправен, а гумите осигуряват добро сцепление на пътя. Пътувайте безопасно.

Как да подготвя колата си за зимата

Съвсем нормален въпрос, който абсолютно всеки един водач на МПС си задава. За да не срещаме проблеми по време на шофиране, трябва да обърнем внимание на аспекти като:

  • Съдържанието в багажника – одеяло, вериги, стъргалка за лед и лопата, пособия за стартова помощ при изтощен акумулатор, въже за теглене, вериги за колела;
  • Зимните гуми – те са най-важното нещо, за което трябва да се погрижим. Доброто сцепление с пътната настилка ще ни осигури нужната стабилност;
  • Изборът на вериги за гуми – съществуват няколко вида – “меча стъпка”, силиконови, пластмасови, течни и др. Всеки един от тях е предназначен за конкретни пътни условия;
  • Добрата видимост – нямаме ли добра видимост, шансът да закъсаме насред нищото е доста голям;
  • Здрав акумулатор – ако той не е в техническа изправност, трябва обезателно да го сменим.

Нека не забравяме и за редовното обслужване на автомобила, което има за цел да установи евентуални технически повреди. Отстранявайки ги, се предпазваме и от злополуки на пътя. Проверката на всички уплътнения на вратите е също задължителна. Заемете се с инспекцията на автомобила, започвайки от акумулатора.

Съвети за подготвяне на автомобила за зимата - Maxcar.bg

Какво е добре да си купя

Всяко едно авто пособие за зимата би Ви било от полза. Изборът на зимни гуми е първото нещо, с което трябва да се заемем, когато месец ноември наближава, а след това да се замислим и за покупката на подходящи вериги за гуми, кабели за ток, стъргалки за сняг и лед, препарати против замръзване/замъгляване, подгревни свещи, нов акумулатор и масла. Никога не се знае с какво може да ни срещне зимата, която е безпощадна в много от случаите. 

Откъде да поръчам онлайн

В онлайн магазин Maxcar ще откриете супер ниски цени и високо качество. Вече можете да си осигурите всичко необходимо за зимата, настанени удобно на дивана. Разнообразна продуктова гама и реални намаления, които важат за всякакви авто стоки – вериги за гуми, акумулатори, консумативи, добавки стелки и др. Подходете с изключително внимание към състоянието на зимните гуми, също както и към работата на акумулатора. Двата компонента имат най-голямо отношение за Вашето приятно пътуване. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *