Кога старият акумулатор е за смяна

Кога старият акумулатор е за смяна

Акумулатори

Ставаме сутрин и започваме да се приготвяме за работа. Както всеки път, времето е дефицит, а ние сме на крачка да закъснеем. Успяваме да излезем от дома си и се качваме в колата. По “Закона на Мърфи” и автомобилът ни е решил да ни “предаде” точно когато имаме най-голяма нужда от него. Досещаме се, че е трябвало да сменим акумулатора, който от доста време ни напомня, че е крайно време да отметнем и тази задача. Какво да правим в такъв момент? Да го заредим ли или да го сменим изцяло?

Какви са признаците, че акумулаторът е за смяна

Най-често се сблъскваме с проблеми с този автокомпонент през зимата. Тогава паленето е често пъти доста трудно, а това прави шофирането дори и рисковано. Напълно вероятно е и да закъсаме по средата на пътя, а това на свой ред ще ни донесе и доста главоболия. Затова е желателно да помислим за смяната на акумулатора отрано, за да не се стига до екстремни ситуации. Категоричните признаци, че е време да направим това и то по-скоро, са следните:

  • Трудно палене сутрин;
  • Светлините са слаби;
  • Налице са проблеми с електрическите компоненти;
  • Усеща се неприятна миризма;
  • Клемите са корозирали;
  • Прекалено стара батерия и др.

Можем да извършим и зареждане на батерията, но то ще реши временно проблема с неизправната авточаст. Посетете онлайн магазин Maxcar и купете изгодно.

Мога ли да го заредя

Животът на всеки един акумулатор за дизел и бензин е средно около 5-6 години. Съществуват и тягови модели, които са с по-малки размери, но с голяма мощност, като и те подлежат на зареждане и подмяна. Всеки един водач на МПС може да се сблъска с необходимостта от зареждането на уреда за натрупване на енергия. И когато това се случи, трябва да сте наясно със следното:

  • Изборът на зарядно устройство е много важен;
  • За да се извърши зареждане, батерията трябва първо да се свали;
  • Добра идея е той да се измери предварително, за да се потвърди необходимостта от зареждане;
  • В случай, че забележите някакви щети по тази авточаст, по-добре посетете близкия автосервиз, защото може да се касае за по-сериозна техническа повреда.

Най-добрият вариант си остава покупката на нов акумулатор, за да сте напълно спокойни по време на движение.

Откъде да купя нов

Покупката на нов акумулатор е гаранция за спокойствие по време на път. В Maxcar ще откриете всякакви видове батерии, които са подходящи за моторни превозни средства, соларни инсталации и др. Магазинът ще Ви предложи високо качество и гаранция за дългосрочна употреба на всяка една от закупените части. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *